Genom köp av produkter på www.industriutrustning.se godkänner du våra allmänna betalnings- och leveransvillkor. Dessa köpevillkor är tillämpliga i fall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa köpevillkor.

Betalning

Vi erbjuder dig att betala med faktura.

Faktura

För att handla mot faktura måste du ange ditt momsregistreringsnummer och bli godkänd i vår kreditprövning. Fakturan kan komma att
överlåtas till annan fordringsägare. Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar, om inget anat anges.

Priser

Priser i webbshopen gäller så länge produkten finns där. Priserna är exklusive moms. Vi reserverar oss för prisändringar på grund av onormalt stora förändringar i valutaläget eller inköpspriser.

Samtliga priser som anges är i svenska kronor exklusive moms.

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Leveranser

Normalt skickar vi ordern samma dag om beställningen kommit in innan 11:00 annars skickas ordern nästa vardag. Om vi av något skäl har slut i lagret kontaktar vi kunden via mail eller telefon. För att ge besked om förväntad leveranstid på den produkt du beställt eller om ni vill annullera ordern.

För snabbleveranser med leverans omgående (inom 24 timmar), vänligen ring eller maila oss.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Frakt

Fraktkostnad
Vid leverans till företag (som har betalningsvillkor 30 dagar netto) är fraktkostnaden 185kr ex.moms för paket skickade direkt från vårt lager för alla produkter utom paket som skickas med pall där den är från 750 kr ex.moms.

Vid leverans av paket som leverans direkt från våra leverantörer beräknas frakten vid leverans.

Fraktsätt
Leveranser sker vanligen med Schenker.

Övriga leveransvillkor

Det är på köparens ansvar att säkerställa att eventuell leveransadress som uppgivits vid beställningstillfället är korrekt. Det är också köparens ansvar att vara nåbar i samband med leverans. Risken för varan övergår på kunden efter mottagandet.

Eventuella transportskador

Köparen ansvarar för att undersöka att godset är felfritt. Eventuell transportskada skall anmälas direkt vid avhämtningstillfället. Anmäls inte skadan vid avhämtningstillfället ersätter inte fraktbolaget skadan.

Öppet Köp/returer Företag

Beställningar gjorda på industriutrustning.se är bindande. Vilket innebär att ångerrätt ej gäller.

Reklamation Företag

Önskemål om reklamation skall delges oss inom skälig tid från då felet upptäckts. Är garantitiden utgången är det köparens ansvar att påvisa att felet redan fanns vid leveranstillfället. Köp-lagen och övriga tillämpliga lagar ger dig som näringsidkare vissa rättigheter, normalt 2 års reklamationsrätt mot ursprungliga fel på varan. Vid eventuell tvist så följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Övrig Information

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i information, priser samt bild och videomaterial på webbplatsen. Vi kan inte heller garantera att produktbilder och miljöbilder återger en varas exakta utseende samt beskaffenhet.

Garantier

Ett års fabriksgaranti gäller. Garanti gäller ej för fel som orsakats av felaktig användning av produkten. För övriga garantier se separat garantibevis som medföljer vid köp.

Personuppgifter

Industriutrustning.se behandlar alla personuppgifter konfidentiellt och använder dem endast vid kreditbedömning och vid våra kontakter med dig som kund.

Kontaktuppgifter

Har du frågor eller om du vill ha mer information kontakta oss. Kontakta kundservice genom att maila oss på info@industriutrustning.se.